torstai 5. joulukuuta 2019

Faarao Pirttikangas ja Nubialaiset Jemma-gaalassa 2019

Keikkakuvia Faarao Pirttikankaan ja Nubialaisten keikalta Pirkanmaan Blueslovers ry:n Jemma-gaalasta. Tänä vuonna gaalassa palkittiin Jussi Niemi ansiokkaasta musiikkiarvostelijan työstä.

Faarao Pirttikangas ja Nubialaiset (teksti: Markku Pyykkönen):
Vertaukset Tom Waitsiin ja Tuomari Nurmioon ovat yhä ajankohtaisia ja oikeutettuja! Faarao ja nubialaiset tarjoavat outoja savolaisia sanoituksia suomeksi laulettuina, verevää yhdistelmää alkukantaista rytinää, harrasta veisaamista, kansanlauluja jullien hoilaamana ja perinteisiä blues- ja gospel-viisuja raa'alla ja punkilla otteella. Suomalaiskansallinen tangokin taipuu vahvasti tältä ryhmältä!

Nyrjähtäneet sanoitukset ovat kaikki Pirttikankaan käsialaa. Pirttikangas nähdään usein esiintymässä blueshenkisesti romulaatikosta tehdyllä kitaralla, jonka eräs pieksämäkeläinen kuvataiteilija-muusikko on valmistanut ojasta löytämästään metallilaatikon romusta! Faarao Pirttikankaan keikat ovat varsinaisia elämyksiä. Ruosteista blues-punk-zydeco-kupletti-skronkkia tulee koko horisontin leveydeltä, kun bändi kutsuu huippukämäisillä hifi-lofi soundeilla tanssilattioita naarmuttamaan. Niin myös täällä Tampereella, Suomen Austinissa ... 











Jussi Niemi, Jemma-palkinto 2019
Palkitsemispuheessa Blues Loversin puheenjohtaja Aarno Rissanen tähdensi, ettei svengi ei ole itsestäänselvyys.

– Taitavienkaan muusikoiden soitto ei välttämättä aina lähde lentoon. Kun soitto svengaa, pyrkivät suupielet väkisinkin ylöspäin, ja lapikas alkaa omin päin naputtaa lattiaa. Musiikkiakin haastavampaa on saada sitä kuvaileva kirjoitus svengaamaan, kuvaili Rissanen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti