keskiviikko 18. syyskuuta 2019

Triumph Bonneville T-120 Black - moderni klassikko

Kävin kurvailemassa muutaman tunnin Triumph Bonneville T-120 Black -moottoripyörällä.
Sovimme koeajosta edellisenä viikonloppuna Speed Twinin koeajon jälkeen. Kiitokset tästä arki-illan herkkuhetkestä samaan osoitteeseen, eli Tampereen Biketeamille Pirkkalaan.


















Triumph Bonneville T-120 Black; mukavasti vääntävä 105Nm/3100rpm 1200-kuutioinen  nestejäähdytetty rivikakkoskone, tässä mallissa High Torque -versiona. Teho: 80 hv (59 kW) / 6 550 k/min. Kuivapaino 224 kiloa. Ride-by-wire, jossa kaksi ajoasetusta: Road ja Rain. Led-ajovalot ja DRL-päiväajovalot. Kaksi pyöreää mittaria. ABS-jarrut, luistonesto (kytkettävissä myös pois), luistokytkin ja 6-vaihteinen laatikko. Kahvanlämmittimet, USB-latauspistoke (satulan alla) ja käynnistyksenesto. Pohjapanssari. Koeajopyörä oli vm. 2017, vähän käytetty ja edellinen omistaja oli varustanut laitteen pikkupleksillä, sissyllä ja Trumpan omilla ja nahkaisilla sivulaukuilla, joissa on suljettavat etutaskut sivulaukun kansiläpän alla. Tyylikkäät! 

Kiertelin Pirkkalasta Orivedelle Kangasalan ja Oriveden vanhan tien kautta, kävin ottamassa kuvat Onnistaipaleen suunnalla ja tuuppasin Bonnella rivakasti takaisin Biketeamille. Kerrassaan mainio laite ajella! Poistuu tarvittaessa paikalta hyvinkin ripeästi ja mutkapätkiähän tällä on nautinto päästellä, niinkuin Speed Twinilläkin. Tylsemmillä ja nopeavauhtisimmilla siirtymäpätkillä valinta olisi Bonneville - kuutosvaihde on kuin tehty tasavauhtiseen etappisiirtymään. Mittarinopeus n. 120 km/tunnissa ja kierroksia reilut kolmetuhatta - eli vääntöalueen optimiluvuilla. Well done! 

Tykkäsin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti