tiistai 24. marraskuuta 2015

Musiikkiuutisia Aamulehdestä, ti 24.11.2015

Ainutlaatuinen kunnia suomalaisille bluestaitajille

Jo' Buddy, Helge Tallqvist ja Tomi Leino kutsuttiin Blues Foundationin jäseniksi

Suomalaisia ei ole ennen kutsuttu Memphisistä toimivan Blues Foundationin jäseneksi, mutta tänään tilanne muuttuu. Laulaja-kitaristi Jussi "Jo' Buddy" Raulamo , huuliharpisti Helge Tallqvist ja kitaristi Tomi Leino saavat Tukholman maineekkaalla Stampen-klubilla "International Blues Hall of Fame" -diplomin.
Kunnianosoitus on merkittävä, sillä bluesin eteen sekä historiallisesti että ajankohtaisesti 36 vuotta toiminut Blues Foundation on alan kattojärjestö, jonka kunniajäseniksi varsinkaan valkoisia muusikoita ei kutsuta kevyin perustein. 
Paul Butterfield , Mike Bloomfield, Dr. John, Johnny Winter ja muutama muu toki on liitetty Howling Wolfin , B.B. Kingin , Blind Willie McTellin , Muddy Watersin ja vastaavien kivijalkojen seuraan.
Suomalaiset soittavat tilaisuudessa myös 20 minuutin livesetit per henki sikäläisen housebändin säestyksellä.
- Hienoltahan se tuntuu, kun maailmalla noteerataan. Tomi ja Helge just sanoivat, että ehkä meitä tämän jälkeen osataan arvostaa enemmän kotimaassakin, missä keikkatilanne on aika kireä talouskriisin kourissa, tamperelainen Jo' Buddy kertoo.
Raulamo ei vielä tiedä, mitä kautta hän Blues Foundationiin pääsi. Ehkä asiaan on vaikuttanut se, että hänellä on jo pitkään ollut Amerikassa kovan tason faneja, kuten Kim Wilson . Hän on todennut haastattelussa Jo' Buddyn tuntevan afro-amerikkalaisen perinteen amerikkalaisia paremmin.

- teksti: Jussi Niemi, Aamulehti 24.11.2015- 


Liitän tuohon mainioon uutiseen pari kuvaa omasta kuva-arkistosta ja Jo' Buddyn keikalta (Klubi, Tampere, 2013).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti